Actuele informatie over de activiteiten zul je steeds kunnen vinden op de Facebook pagina van de oranjebuurt. Zie https://www.facebook.com/OranjebuurtBunnik. Natuurlijk kun je ook op de website www.oranjebuurtbunnik.nl kijken. Hopelijk tot ziens op een van deze activiteiten. We zien je graag!

Heb je zin om actief mee te doen of denken, neem dan contact op met Cerian van Gestel (Rijnzichtlaan 22) via cerianvg@gmail.com.

Klusmiddagen: 20 en 26 november
De laatste groen klusmiddagen van het jaar zijn op zondag 20 november en op zaterdag 26 november.Deze middagen zijn steeds van 14 tot 16 uur.
We gaan op die dagen zowel de Emmatuin aanpakken als het reguliere kluswerk op en rond het Ireneplein. Nu de boomstronk bij de Irenezaal weg is, kunnen we daar ook de plantenbak vol met eetbaar groen gaan zetten.
Je hulp is zeer welkom! Van kleine, makkelijke, klussen tot zwaarder fysiek werk (lekker even een work out!) is mogelijk. Je leert meteen ook meer mensen in de buurt kennen én je draagt bij aan een fleurige, leefbare buurt.
Wees welkom met je eigen tuingereedschap. Schrijf hier ook even je naam op om te zorgen dat je met je eigen gereedschap weer naar huis gaat. Je hoeft je niet aan te melden.
Buurtborrel
Om het groenseizoen met elkaar gezellig af te sluiten is er na afloop van de klusdag op 26 november een buurtborrel.


Bankje en nieuwe planten in buurttuin Emmastraat
Leuk nieuws: dankzij een financiële bijdrage van het Witte Kerkje kunnen we als buurt de ‘Emmatuin’ opknappen. Deze tuin is het driehoekige stukje groen bij de hoek Rijnzichtlaan / Koningin Emmastraat.
Voorheen was dit een mossig stukje groen, sinds een paar jaar staan er bloeiende planten. Veel mensen zijn heel positief over deze transformatie. Toch oogt de tuin nu wat kaal en hebben we als groengroep het gevoel dat er meer in zit.
Het plan voor de Emmatuin
Wat gaan we doen?
• Door een vriendelijke aantrekkelijke beplanting, met een paadje en een goede bank de
Emmatuin goed toegankelijk maken.
• Met het paadje de tuin structuur geven waardoor wat minder rommelig oogt.
• Insecten, en met name wilde bijen, met inheemse en gifvrije bloemen helpen.
Bij de keuze van planten gaan we niet over een nacht ijs. Niet alle planten zullen op deze plek namelijk goed groeien. De grond is door de twee hoge bomen erg droog. Ook is er veel schaduw en is de grond arm. De planten die het nu al goed doen in de tuin (zoals margriet, zonnehoed en blauwe druif) behouden we, en we vullen de tuin aan met nieuwe vaste planten en bollen. Ook zaaien we een bloemenveld met inheemse bloemen. Op de volgende pagina vind je een ontwerpschets.
Het ontwerp voor de vernieuwde Emmatuin.

De halve boombank voor de Emmatuin is al gemaakt en staat klaar om geplaatst te worden!
Planten gevraagd
Binnenkort zullen we de nieuwe planten gaan aanschaffen. Heb je zelf nog planten ‘over’ die je wilt doneren dan is dat welkom. We zijn met name op zoek naar:
• Engels gras
• Ooievaarsbek (najaarsbloeiende soorten)
• Zonnehoed
• Tijm
• Rozemarijn
• Salie
• Lavendel
• Ezelsoren
• Herfstaster
Let op: soms plaatsen buurtgenoten spontaan planten in de Emmatuin. Omdat er een plan achter de tuin zit, vragen we je om dit niet zomaar te doen. Je bijdrage is welkom, maar overleg even met de groengroep over de plaatsing zodat het nieuwe groen bijdraagt aan het geheel.
Neem contact op met Cerian (zie hieronder voor gegevens) als je planten wilt doneren of zelf plaatsen.
Meer weten over de groene activiteiten in de Oranjebuurt? Contactpersoon van de groengroep is:
Cerian van Gestel, Rijnzichtlaan 22, cerianvg@gmail.com.

Contactpersoon van de groengroep is: Cerian van Gestel, Rijnzichtlaan 22, cerianvg@gmail.com.Bijenhotel

Het bijenhotel staat er nu prachtig bij.