Actuele informatie over de activiteiten zul je steeds kunnen vinden op de Facebook pagina van de oranjebuurt. Zie https://www.facebook.com/OranjebuurtBunnik. Natuurlijk kun je ook op de website www.oranjebuurtbunnik.nl kijken. Hopelijk tot ziens op een van deze activiteiten. We zien je graag!

Heb je zin om actief mee te doen of denken, neem dan contact op met Cerian van Gestel (Rijnzichtlaan 22) via cerianvg@gmail.com.

Boomspiegels

Boomspiegels: de ruimte rond de stam van een boom. Veel straten in onze wijk hebben ze. Vaak een stuk kale grond, soms met hondenpoep.
Wat als dat nu zou veranderen in een bloemenfestijn voor bijen en vlinders? Deze grond leent zich perfect voor extra beplanting. Je kunt er een kleurrijke minituin van maken. Een beplante boomspiegel zorgt voor een mooier en vrolijker aanzien van de straat.

De boomspiegel is naar eigen inzicht in te richten. Bijvoorbeeld bloembollen doen het hier heel goed. Viooltjes of het akkerklokje? Bollen, knollen of vaste planten? De keus is aan jou. Wees wel voorzichtig met eventuele boomwortels en hoog de aarde niet te veel op met compost.

Starterspakket met zaden en bloembollen
Heb je zin om hiermee aan de slag te gaan? Laat het de groengroep weten!
Met de gemeente hebben we afgesproken dat ze vanuit de groengroep een lijst krijgen van boomspiegels die geadopteerd zijn. De plantsoenendienst krijgt hiervan dan een seintje.

Na aanmelding bij de groengroep krijg je een ‘starterspakket’ met zaden en bloembollen. Ook krijg je meer informatie over het tuinieren in een boomspiegel.
Mail naar Cerian, contactpersoon van de groengroep voor aanmelden of voor meer informatie: cerianvg@gmail.com.

Bijenhotel

Het bijenhotel staat er nu prachtig bij.